رضا دانشزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش ۱۸ درصدی شمار گردشگران طی سال جاری در شهرستان، موزههای تاریخی را یکی از راههای انتقال تاریخ به نسلهای آینده با زبان اشیا دانست و با بیان اینکه شهرستان قائمشهر تاکنون فاقد چنین موزهای بوده است، به پیگیریهای انجام شده در طی یک سال اخیر برای ایجاد موزه تاریخ در این شهرستان اشاره کرد و گفت: در این راستا تفاهمنامهای برای ایجاد یک موزه مشارکتی تاریخ با شهرداری قائمشهر منعقد شده است.
وی با بیان اینکه صنایعدستی تلفیقی از هنر بومی با زندگی روزمره است، بر لزوم حمایت از هنرمندان این عرصه تأکید کرد و با اشاره به ۷۰۰ هنرمند صنایعدستی بیمه شده در شهرستان قائمشهر، از جمله اقدامات حمایتی این سازمان به تشکیل انجمن هنرمندان صنایعدستی، حضور رایگان این هنرمندان در اکثر نمایشگاههای برگزارشده در نمایشگاه بینالمللی قائمشهر و امکان حضور رایگان در دیگر نمایشگاههای استانی و کشوری، پیگیری راهاندازی بازارچه صنایعدستی، برگزاری نوروزگاه در دو بازه زمانی برای اولینبار در این شهرستان اشاره کرد.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان قائمشهر، با بیان اینکه هر کاری برای شروع خوب نیازمند یک هسته اولیه ایدهپرداز و توانمند است، از تشکیل کارگروه گردشگری قائمشهر خبر داد و با تأکید بر اهمیت جوانگرایی و تخصص، گفت: این کارگروه، متشکل از جوانان دارای گواهینامههای راهنمای گردشگری هستند که در برگزاری جشنوارهها با سایر ارگانها همکاری میکنند.
وی با تأکید بر تبلیغات برای توسعه گردشگری، از جمله اقدامات این اداره را چاپ کتابچه گردشگری شهرستان قائمشهر برای اولین بار، برگزاری ۲۵ تور رایگان قائمشهرگردی، چاپ و توزیع نقشه گردشگری برشمرد و با بیان اینکه علاوه بر تبلیغ نیازمند ساماندهی تورهای گردشگری هستیم، گفت: تا پیش از یکسال گذشته، عموماً تورهای گردشگری در این شهرستان توسط افراد فاقد دفترخدماتی انجام میشد اما در حال حاضر با همکاری مراجع ذیصلاح و در راستای حمایت از بهرهبرداران دفاتر خدمات مسافرتی و ایجاد امنیت تورها، وضعیت تورها ساماندهی شدند.
این مسئول، برگزاری مراسمهای آئینی، جشنوارهها و نمایشگاهها را فرصتی برای شناساندن شهرستان قائمشهر در حوزه گردشگری دانست و گفت: در این راستا جشنواره تیرماه سیزده شو را در روستای آهنگرکلا با همکاری ارگانهای ذیربط برگزار کردیم و در برگزاری جشنواره مرکبات با مجموعه جهاد کشاورزی قائمشهر همکاری داشتهایم.
احداث ۹ پروژه گردشگری
رئیس صنایعدستی، میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان قائمشهر از احداث ۹ پروژه حوزه گردشگری در این شهرستان خبر داد و با اشاره به پیگیریهای انجام شده در راستای رفع موانع انجام این پروژهها، گفت: در حال حاضر، اکثر این پروژه به پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۰ درصد و برخی نیز به مرحله بهرهبرداری رسیدهاند.
دانشزاده با اشاره به ۱۱۰ اثر تاریخی شهرستان قائمشهر، تعداد کل آثار ثبتی را ۴۷ مورد برشمرد و با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای ثبت دیگر آثار تاریخی و طبیعی مهم این شهرستان، گفت: طی سال جاری، آببندانهای قادیکلا و کرچنگ بهعنوان دو اثر طبیعی و تاریخی در فهرست اثار ملی قرار گرفتند.
وی از تشکیل ۵ پرونده قضائی برای ساختوساز در حریم آثار تاریخی و جلوگیری از ۸ مورد ساختوساز در این حرائم خبر داد و با اشاره به عملکرد برتر شهرستان در سطح استان در زمینه مبارزه با حفاران غیرمجاز، افزود: در طی یک سال اخیر، ۲۲ نفر از حفاران غیرمجاز و فروشندگان اشیا تاریخی در شهرستان با همکاری مراجع انتظامی دستگیر شدند و ۲ دستگاه فلزیاب و ۴۳۲ شیء تاریخی از این عاملین کشف و تحویل مراجع قضائی شد.
دانشزاده با اشاره به پیگیری برگزاری نمایشگاه ملی صنایعدستی در قائمشهر گفت: بهدلیل مشکلات نمایشگاه بینالمللی قائم شهر، در نمایشگاه شهر همجوار برگزار شد و از ۱۵۰ غرفه تعداد ۳۱ غرفه برای هنرمندان قائمشهر و مابقی برای دیگر شهرهای کشور بوده است.
وی تعداد بازدید بازرسان این سازمان در حوزه گردشگری، دفاتر مسافرتی، صنایعدستی، یگان حفاظت از مجموعههای تحت پوشش در شهرستان را در طی یک سال اخیر، بیش از ۵ هزار مورد عنوان کرد و افزود: علاوه بر جلسات متعدد در حوزه گردشگری شهرستان، تاکنون ۱۱ جلسه با سرمایهگذاران بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری این شهرستان برگزار شده است.
نظر شما